Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Intézmények - Hajdúnánás képes leírás - Hajdúnánás.tlap.hu
részletek »

Intézmények - Hajdúnánás - Hajdúnánás.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hajdunanas.tlap.hu » Intézmények - Hajdúnánás
Keresés
Találatok száma - 6 db
Bankfiók Hajdúnánáson

Bankfiók Hajdúnánáson

Bankunk a pénzügyi szolgáltatások széles palettáját kínálja lakossági ügyfelek részére. Legyen szó számlavezetésről, betételhelyezésről, vagy hitelfelvételről, nálunk megtalálja az igényeinek megfelelő megoldást.

Barcsa János Általános Iskola

Barcsa János Általános Iskola

Alaptevékenysége: Általános műveltséget meghatározó alapfokú nevelés és oktatás 1-8 évfolyamig; Számítástechnika oktatása alap és emelt szinten; Matematika oktatása emelt szinten; Idegen nyelv oktatása az első évfolyamtól; Iskolai tanulók napközi otthoni és tanulószobai ellátása; Iskolai sportkör működtetése.

Bocskai István Általános Iskola

Bocskai István Általános Iskola

Általános iskolai képzést szervez. Emelt szintű nyelvi képzést folytat német és angol nyelven. Adottságainak köszönhetően (nagy sportudvar) lehetőség nyílik az egészséges életmód, megfelelő testmozgás megszervezésére.

Kéky Lajos Művelődési Központ

Kéky Lajos Művelődési Központ

A Kéky Lajos Művelődési Központ stukkó díszítéses, patináns homlokzatú épülete a múlt század végén szállodának készült (1886). 1950-ben lett a művelődés háza. A 3100 nm alapterületű épület két szárnyból áll, az egyikben a szakköri és előadótermek, míg az 1988-ban átadott részben 380 férőhelyes színházeterem található. 1997-ben a művelődési központot és a könyvtárat összevonták, azonban a két intézmény továbbra is két külön épületben tevékenykedik. A könyvtár a Bocskai utca 14-16.sz alatt található. Színháztermünkben a város intézményeinek, szervezeteinek, alapítványainak sokszínű rendezvényei is helyet kapnak.(kulturális találkozók, fesztiválok, gyűlések, előadások, ünnepi műsorok, koncertek, bálok, bulik, szalagtűzők...) Az intézmény külső falát Gyurcsek Ferenc szobrászművész A hajdúk letelepítése c. domborműve díszíti. Belső tereinknek legnagyobb méretű műalkotása a szalmából készített 5*3 méteres Magyarország térkép. A művelődési központ épületében működik a zeneiskola és a Tourinform iroda is.

Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium

Kőrösi Csoma Sándor Gimnázium

Intézményünk 1952 óta viseli Kőrösi Csoma Sándor nevét, akinek kivételes akaratereje, vállalkozásának sikerébe vetett hite és sziklaszilárd jelleme példaként áll előttünk napjainkban is. Iskolánk története 1656-ig nyúlik vissza. Ekkor Hajdúnánáson a debreceni Kollégium partikulájaként Szenczi Márton rektor vezetésével működött iskola. Az iskola tanárai és diákjai egyszerű emberek fiai voltak, hálásak a tanítás és a tanulás lehetőségéért. Az iskolában folyó tananyagra és a tantervre vonatkozóan a debreceni Kollégium szolgált mintául.

Móricz Pál Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény

Móricz Pál Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény

A hajdúnánási Móricz Pál Városi Könyvtár és Helytörténeti Gyűjtemény alapítása, 1952 óta Hajdúnánás egyik kulturális alapintézménye. Nyilvános könyvtár, szolgáltatásait bármely magyar és külföldi állampolgár igénybe veheti. Munkájának alapértéke az egyetemes és a magyar kultúra iránti hivatás tudat, az egyetemes emberi értékek őrzése, védelme és terjesztése.

Tuti menü